Artikler av Christian Paaske

 

 

Leter du etter lykken feil sted?
Det finnes to former for lykke. Den ene når du får det du vil ha. Den andre når du forstår at du er like lykkelig uten…….

Selv om nøkkelen til lykken er mistet en helt annen plass, foretrekker de fleste å lete under lyktestolpen hvor det er mest lys. Kanskje leter du også etter lykken på feil sted?

Les artikkelen her


 

Hva elsker jeg ?
Det sies at når vi forlater kroppen og livet på jorden våkner vi opp i en lysere, lettere verden fylt av ubeskrivelig kjærlighet og godhet. Livet slik vi levde det står krystallklart for oss ned til hver minste detalj. Det er som hele livet er der på en gang. Samtidig vevd sammen med rekken av alle tidligere liv. Vi ser tydelig hva vi skulle lære, hva vi forstod og hva vi fortsatt må arbeide videre med. Slektninger og lysende åndsvesener kommer oss i møte. Et av de første spørsmålene vi blir stilt er dette: Hva elsket du virkelig i livet?

Les artikkelen her

10 tips for et åndelig liv
Vi er alle på en åndelig reise enten du er klar over det eller ei. Sjelen har levd mange liv. Akkurat nå er du så involvert i dette livet at du har glemt hvorfor du kom hit, hva du skal gjøre her i verden og hvem du er. Innerst inne vet du, men her er en påminnelse.

Les artikklen her

YOGA – Selvforherligelse eller selvrealisering?
Yoga har tatt verden med storm. Fra en eksotisk blanding av merkelige kroppstillinger, røkelse, hinduistiske guder og oransjekledde guruer har yoga blitt en etablert treningsform. Mistenksomhet er forvandlet til aksept.
– Hva er yoga egentlig?
– Hva er målet?
– Er yoga et redskap for å få den fineste rumpen i byen?
– Eller er det en åndelig vei til å finne seg selv?

Les artikklen her

Hva vil det si å være åndelig?
Stadig flere oppfatter seg selv å være åndelige. De spiser gjerne vegetarmat og drikker urtete, kler seg fargerikt, dekorer boligen med buddhafigurer, krystaller, engler og drømmefangere. I bokhyllen står bøker om kanalisering, healing, sjamanisme, yoga, meditasjon, astrologi og ulike selvhjelpsmetoder. De er seg bevisst sitt stjernetegn, går ofte på kurs, oppsøker alternative behandlere og er på de fleste alternativmesser. De snakker rolig, ydmykt og behagelig med en alltid skinnende aura av positivitet, unntatt hvis temaet handler om alt som er galt i verden. I bunnen ligger ofte et åndelig syn på seg selv og verden, – men hva betyr det?

Les artikklen her

Hva er bevissthet? – Fra et ikke-dualistisk perspektiv
Stadig flere er opptatt av bevissthet. Det hersker en grunnleggende misforståelse knyttet til oppfattelsen av bevissthet, basert på to ulike virkelighetsoppfatninger. En dualistisk og en ikke-dualistisk. Her forklares forskjellen. Og enda viktigere; de implikasjonene dette har for oppfattelsen av målet med alle former for åndelig søken, nemlig opplysning eller frigjøring. Er frigjøring en spesiell opplevelse som kan tilføyes på den åndelige CV’en. En opplevelse som gjør denne personen spesiell og klar til å innta de høyeste sfærer i den åndelige statuspyramiden? Eller er frigjøring rett og slett bare å vite hvem du er?

Les artikklen her

Myter om opplysning
I den åndelige verden er noen mer spesielle enn andre. Hieraki og status finnes også her. Åndelig fjellklatring på vei mot den ultimate fjelltoppen av opplysning finnes i mange varianter. Men hva er opplysning? Hva skal til for å bli opplyst? Og hvorfor er du enda ikke opplyst?
Les om de vanligste mytene om opplysning og guruer som bedrar seg selv og andre.

Les artikklen her

Skorpionen – ikke for pingler
Er du blant dem som trekker følehornene til deg når du hører at noen er Skorpion? Finnes dette skumle krypdyret med dødelig gift også i sine menneskelige utgaver?  Og hvorfor hviler det en slik en aura av frykt, død og mystikk over dette stjernetegnet? Skorpionen blir ofte misforstått, for få tegn er så dype og vanskelige å trenge til bunns i som nettopp dette.  Hva er det med Skorpionen?

Les artikkelen her

Flere artikler av Christian Paaske besøk hans Blogg her.